Nyheter

Emilie Sofies sommer

En kompakt turne har tatt henne fra Oslo til Bodø via Trondheim og Mo. Nå gjenstår Aldersundet, Rootsen, Mo og ikke minst Trænafestivalen.

Utskarpen -jenta har lagt ut på en sommerturne med bandet sitt og gjør det meste unna på en måned. Hun har bygd en bra katalog blant andre slagerne ”Hjertekrampe”, ”Fremmedtvil ”og den nye ”Grav sin egen grav”. – Vi kan levere en god time med musikk og det er jo ikke så verst, smiler Emilie Sofie. Hun har også lagd en video til den nye låta som har blitt spilt over 10 000 ganger på Facebook. Slik legger hun stein på stein i en artistkarriere som begynte hjemme, utviklet seg på skolen i Nesna og som tok fart på studiene i musikkteknologi i Trondheim. I fjor gjorde hun om lag 30 spillejobber, blant annet Sjyen på Nesna, i år blir det færre, men til gjengjeld større scener og mer folk. – Det er spennende og vi gleder oss til resten av sommeren, smiler hun over en kopp pulverkaffe med god jul på.

Glamour?

August og Emilie- Det er ikke noe fett dette turnelivet med Emilie, gliser wingman og gitarist August Jørgensen, - Vi satt oss på flyet i Trondheim, spiste en trist Sub med tunfisk, pressa oss inn på verdens minste backstage, fikk to ølbonger, spilte konserten, tok en skvett øl til og løp på toget hvor NS frakta oss gjennom natta. Venta 4 timer på Værnes og brukte betalinga for jobben på å spleise på ei pølse. – Det er jo sånn det er, ler Emilie Sofie, - rik blir vi ikke, men moro er det.

Sommerrock

Turnehistorier og rare bilturer blir drøfta og latteren sitter løst mellom to, som har kjent hverandre lenge. Begge har lang fartstid fra sommerrocken på Nesna og i de siste åra har de vært ledere på rockeskolen og inspiratorer for andre unge håpefulle musikere. Da kommer nok turneerfaring og spillejobber godt med når en skal snakke om gigs, show, sceneskrekk og lampefeber.

Sist redigertfredag, 03 november 2017 13:44
Mer i denne kategorien « 50 år med båtliv Torskefest »