Nyheter

Barnehagejubileum

Store og små var samlet til kakefest da Rødstua barnehage i Nesna fylte 25 år.

- Vi har stått den av gjennom den ene begivenheten etter den andre, men vi har alltid drevet en god barnehage, det står jeg inne for. Barnehagen er barn og ansatte, og ikke hus og lokaler, ler Veronika Aakerøy Fagervik, styrer i Rødstua barnehage.

Begivenhetsrik historie

Det har vært en begivenhetsrik historie for den foreldreeide barnehagen. Etter den spede starten i det som var tidligere Nesna kommunale barnehage i 1992, i den såkalte Rødstua ved kommunehuset, har det gått slag i slag. Det var mangel på barnehageplasser på Nesna og dermed bestemte en del foreldre seg å starte opp barnehagen da den kommunale barnehagen fikk nye lokaler i 1992. Har holdt barnehagen til fram til den brant i 2007. Da hadde en imidlertid vært nær ved å legge ned noen år før på grunn av en konflikt rundt pensjonsordning som barnehagen ikke hadde råd til. Det løste seg imidlertid med barnehageforliket, og en sikret driften for framtiden.

Brann

I 2007 brant barnehagen ned og ansatte og barn sto på bar bakke. En fikk leid to boenheter i Pålsrud som en drev barnehage i fram til 2010. Da åpnet den nye Rødstua med lyse, trivelige og åpne lokaler under fjellfoten på Nesna. Barnehagen har nå åtte ansatte og 27 plasser, og er en tre barnehager på Nesna.

Lojal

- Vår Andreas har gått i alle tre barnehagene som har vært drevet i regi av Rødstua, sier Marthe Sund Paulsen, og vi har vært kjempefornøyd. Det viktigste for oss har vært kontinuiteten blant de ansatte og det gode miljøet. Det var ikke noe tvil om hvor dattera vår skulle gå, det er helt sikkert, smiler hun!