Nyheter

Vinmonopolet åpner utsalg på Nesna

Vinmonopolet åpner butikk på Nesna i løpet av våren. Et godt og naturlig valg, sier kommunikasjonssjef i Vinmonopolet, Jens Nordahl.

Pressesjef i Vinmonopolet Jens NordahlKommunikasjonssjef i Vinmonopolet, Jens Nordahl. Foto: Hans Fredrik AsbjørnsenNesna kommune har arbeidet lenge for å få vinmonopol til Nesna, og denne uka ble det klart at ett av de syv nye utsalgene som åpner i 2018 havner her. – Vi har hatt en god prosess sammen med Nesna kommune og ble imponert over plassen når vi besøkte den for noen år siden. Det er mange forhold som gjør at vi tror at Nesna blir en bra plass for oss, sier Nordahl. – Det er en stor småbåthavn og en stor camping som gir mange besøkende, Nesna har universitet og Nesna sentrum er kompakt og har et relativt bredt utvalg av butikker og servicefunksjoner og om lag 1400 av kommunens innbyggere bor på tettstedet. Videre legger vi vekt på at det er langt til nærmeste pol, og da er det greit og naturlig at Nesna blir valgt i denne runden.

Prosessen

Nordahl forteller videre at Vinmonopolet nå vil annonsere etter egnede lokaler, og få inn tilbud på det. – Vi trenger en 40-50 kvadratmeter for utsalget, god sikring av lokalene og garderobe for ansatte, sier han og fortsetter – Vi vil gjerne være der folk ferdes og ser fram til å finne gode lokaler. Utsalget på Nesna blir et såkalt kategori 1 utsalg med åpent fra torsdag til lørdag, og med et begrenset vareutvalg. – Viser det seg at det etterspørres andre åpningstider og omsetningen er god så vil vi vurdere det. Det kan også være mulig at en kan justere etter sesongen, sier Nordahl.

Jubler

Ordfører Hanne Davidsen er glad for etableringen – Vi er veldig godt fornøyd med at Vinmonopolet har valgt oss, det vil bli et flott tilskudd til detaljhandelen på Nesna og viktig for oss som tettsted at vi har et godt utvalg av butikker, sier en glad ordfører – Vi har både mange besøkende og flere spisesteder som kan nyte godt av det tilbudet Vinmonopolet gir. At vinmonopolet legger ett av sine utsalg til Nesna har ikke kommet av seg selv - Mange har jobbet godt for å få polet til Nesna, og jeg vil gjerne trekke fram tidligere ordfører Marit Bye og næringssjef Bjørn Glistrup som la ned en stor innsats for å få Vinmonopolet til Nesna, sier Davidsen og fortsetter - Dette var en veldig god nyhet.

Sist redigertfredag, 17 november 2017 17:29