Nyheter

Tilbake til røttene

Suksess: 10. Klasse ved Nesna skole har øvd i 8 måneder og klinka til når de trengte det. Foto: Halvor Hilmersen. Suksess: 10. Klasse ved Nesna skole har øvd i 8 måneder og klinka til når de trengte det.

Årets 10.klasserevy på Nesna tok revyen tilbake til Nesna skole, til lærere, til Nesna og med et skråblikk på seg sjøl.

10.klasserevyene har de siste årene blitt stadig blitt mer avansert med kostymer og skuespillerteknikk, med mer lyd og lys, mer teknikk og mer blikk utover. Årets revy tok det hele hjem, satte fokus på det indre liv i skolen og nesnasamfunnet. Det var godt å se og høre på, skarpe satiriske tekster og heftige punchlines. Fokuset var på tekst og humor. Det var nådeløs utlevering av både behovet for selfies, mobilbruk og selveksponering. Alle revyer har sine særtrekk, og det har vært imponerende prestasjoner i mange år, men denne tok det hjem til det som har vært den lokale revytradisjon.

HHM 3302Sandkasse: Angela Merkel (Maria Isaksen) tar godt tak i Donald Trump (Andreas Rølvåg) og Kim Jung-un (Mattias Brox Sandnes) for å få dem til å slutte en ikke altfor moden krangel. Foto: Halvor Hilmersen

Skarpt

Lærere ble framstilt som både sure, grettene, promiskuøse og selvhevdende . Unge vikarer som ettertrakta vilt både blant elever og ansatte, en rektor har sutra seg til jobben, røykesyke surpomper og lærere uten fokus. Likevel ble det gjort med både respekt og omsorg. De ble også parodiert på en måte som ikke kan gjøre noen fornærma, men at en må åpne latterdøra på vid gap. Hun som kom til helsesøster fordi hun hadde svelga en blokkfløyte, han som må alltid hjem for han får vannlekkasje i kjelleren, han med alle de kule ungdommelige orda, kids, chill, ”kan fikse” boys, seff. Strålende!

Revytalent

Den lokale kafekrigen var glimrende, et mangfold av tilbud gir konkurranse og det tok elvene tak i på en treffende måte. De sang om savnet av Coops pizzadisk og han som lagde de. De tok oss inn i en familiemiddag hvor ungene fikk null oppmerksomhet fordi foreldra var opptatt av å fortelle alle på sosiale medier hvor vellykka de var. Bruk av mobil var en råd tråd som bandt det hele sammen. Og det finnes godt skjulte hemmeligheter i 10 klasse. De synger veldig bra og jammen kan de jo danse også, og revytalentene vokser og springer ut i full blomst når de trenger det som mest.

Ære

De lokale politikerne slipper heller aldri unna, takk og pris. Det kan tyde på at det nye sykehjemmet ble prosjektert litt utpå natta en gang i ikke i en helt ryddig prosess. Igjen strålende levert. Det heter seg at det er en ære og bli parodiert. Da er det mange på Nesna som skal være både stolt og glad i kveld for her var det mange som fikk passet sitt påskrevet. 10. klasse leverte en strålende, back-to-basic, supertøff revy med gullkorn som perler på en snor, eller som eksamensdager i mai!

Anmeldelse og foto: Halvor Hilmersen

Anmeldelse

#ÆgÅg
Revy
Nesna Skole 10. klasse
Nesna Samfunnshus 17. mai 2018
Instruktør: John Harald Bustnes
Publikum: Fullsatt

”Supertøff, treffende og gnistrende revy”

1 2 3 4 5 6

  • Revy 2018
Sist redigerttirsdag, 22 mai 2018 11:17
Mer i denne kategorien « Velg Nesna Sjyfolk »