Nyheter

Aktiviteter på Sjyen

Volleyball: Marius Lyng Danielsson og Martine Homnes i aksjon. Foto: Halvor Hilmersen. Volleyball: Marius Lyng Danielsson og Martine Homnes i aksjon.

Festival er mer enn musikk. Sjyen satser på aktiviteter og marked og det var en suksess.

Sjyen skal være noe mer enn en musikkfest. Det skal være noe for alle og det skal også være en mulighet for å vise hva Nesna har å by på. I årets utgave hadde en markedsdag og volleyballturnering.

Sandvolleyball

Nesna IL Volleyball arrangerte for tredje året en volleyballturnering. Lokale spillere danna lag i enten herre-, dame- eller mixklassen. Turneringen foregikk ved skolen, og det er en fartsfylt og krevede idrett med bra publikumsappell. Vanligvis er det slik at brødrene Knut og Magne Lyng Hansen kan spasere gjennom turneringen og vinne, men i år ble de detronisert av ungdommene Marius Lyng Danielsson og Tuomas Heiskanen i finalen. Martine Homnes og Ine Ravn Andersen vant kvinneklassen og Monica Strand og Robin Mehus vant mix.

Marked

markedØkologisk: Kleo Delaveris driver Handnesgården sammen med mannen Sigbjørn Ånes.På festivalområdet var det yrende liv med salg av lokalmat og bagasjeromssalg. Flere lokale matprodusenter stilte med sine produkter, det var alt fra kongsgress til lammekjøtt og grønnsaker til lefse. Handnesgården har en stor produksjon av økologiske grønnsaker som de selger på torgsalg. Marianne Dahl fra Tomma stifta i vår firmaet Hopp og Sprett og hun hadde med seg en strikktrampoline og et meget populært hoppeslott. Maten sto kafeen Smak for og de kunne rapportere med stort salg og hektisk aktivitet hele helga.

Kunst

Ute lette folk etter et kupp fra bagasjeromssalget, der folk av invitert til å fylle bilen med gjenstander de ikke trenger og selge fra bilen. Hvis det var langt mellom det du ønska deg kunne du gå inn i samfunnshuset og se på kunst av Rita Ekremseter og Toril Velsvåg som stilte ut malerier med motiv fra Helgeland. Et annet populær happening var lanseringen av et eget øl fra det nystarte bryggeriet Sjyen. – Vi jobber stadig med nye ideer for ulike aktiviteter og produkter vi kan ha under Sjyen, forteller en fornøyd festivalsjef Jørn Ståle Pettersen, - på den måten kan vi være en festival som tilbyr noe ekstra for både besøkende, for lokalt næringsliv og organisasjoner på Nesna også.

  • Sjyen 2018
Sist redigertonsdag, 29 august 2018 19:30
Mer i denne kategorien « Sjyfolk MGP- junior på hjemmebane »