Nyheter

Headhunta på første praksis

Lærerstudenter ved Nord Universitet Nesna opplever å få jobbtilbud allerede på første praksis. Det er inspirerende og motiverende.

1Kathrine Øines Dishington Johnsen ble headhuntet allerede under første praksis.Studenter ved lærerutdanningen på Nesna er ettertrakta på jobbmarkedet og mange får tilbud om jobb med engang de kommer ut i praksis på skoler i Nordland – Det er utrolig motiverende å være ønsket og det inspirerer oss til å jobbe hardere og studere bedre, sier Kathrine Øines Dishington Johnsen

Knallbra

Kathrine er 33 år fra Utskarpen og lærerstudent på masterutdanningen 5-10 på Nesna. Hun er studenttillitsvalgt i klassen sin og brenner for utdanningen og det sosiale miljøet – Vi har det knallbra og vi jobber for å ha det knallbra her på Nesna. Vi er en kjempefin gjeng sammen og trives veldig godt i hverandres selskap, forteller hun. – Vi er nesten 100 studenter på lærerutdanningen som starta i 2018 og vi prøver å finne på noe sammen hver gang vi er på samling.

Drømmeyrket

Kathrine drev en del år butikk på Mo, men etter å ha fått et vikariat på en skole i Utskarpen fikk hun prøvd læreryrket og var frelst. – Jeg jobber både i Utskarpen og på Gruben ved siden av studiene, og synes det er veldig interessant og spennende. Jeg føler at utdanninga jeg tar er relevant og det er godt å kjenne på når jeg kommer ut i skolen, forteller hun. – Jeg føler at jobben er viktig og jeg kan gjøre en forskjell.

Skryter av fagfolket

trappStudenter ved Nord Nesna stortrives på utdanningen og her et godt sosialt miljø på samlingene.- Vi er tett og nær her på Nesna og vi blir godt tatt vare på, har vi spørsmål eller ønsker føler jeg at det blir respektert og vi får gode svar. Du blir sett og det er veldig viktig. Vi er jo mange som både har familie og jobb og da er det spesielt viktig med tilrettelegging og forutsigbarhet. Det er veldig godt å ha lærere som veit hvor skoen trykker og som nesten ikke vet hva godt de kan gjøre for oss, mener Kathrine og forteller – Og sånn har det vist vært lenge, en kollega av meg på Gruben sa at hun ennå ringte faglæreren sin, Patrick Murphy, i engelsk og fikk tips og råd enda hun var ferdig for mange år siden.

Herlig mix

- Det var litt tilfeldig at jeg fikk høre om utdanningen på Nesna og at den var samlingsbasert. Det var perfekt for meg, og det er også artig at vi er tre ulike grupper som går sammen, ei fra Helgeland, ei fra Namsos og ei fra Vesterålen, sier hun for fortsetter - Jeg er vokst opp på Sortland, og på første samling traff jeg nabojenta fra oppveksten, det var skikkelig fint!

Sist redigertmandag, 08 april 2019 15:07