Nyheter

Enkel matematikk

For matematiker Marthe Måløy var det enkel matematikk. Fast jobb på Nord Nesna er bedre en midlertidig stilling på et større universitet.

Måløy avla sin doktorgrad i matematikk ved Universitet i Tromsø i mars i år og startet i ny jobb ved Nord Nesna i begynnelsen av april. – Det å få en fast stilling er ikke så lett i akademia, mange går på midlertidige prosjekt og kontrakter i årevis før de får noe fast. For meg og familien er fast jobb viktig for en forutsigbar framtid, sier hun.
- Jeg har truffet mange nye hyggelige kollegaer innen min seksjon, men ser også fram til å jobbe med alle de andre her på campus, dette er en liten institusjon og det å større grad treffe og jobbe med andre med ulik fagbakgrunn er veldig spennende, forteller Måløy. – Jeg trives på campus og har fått en fin leilighet, så starten har vært veldig bra her på Nesna.

Uteliv

- Familien, og særlig mannen og ungene mine, er opptatt av friluftsliv og å være mye ute, vi ser at det har vi rike muligheter til her på Nesna, med både fjell og hav veldig tilgjengelig. Det å ta teltet med seg, ligge noen netter ute, gjerne om vinteren er til stor glede for mine, selv om jeg må innrømme at jeg ikke alltid er med på det, smiler hun og fortsetter - Vi klatrer også endel og ser fram til å finne nye klatremuligheter her i regionen. Måløy forteller at familien har bodd i Bodø de siste årene, og har satt pris på mulighetene de har hatt der, men ser fram til å utforske ny natur og nye muligheter på Helgeland.

Jobb nummer to

- Jeg er så heldig at jeg har fått fast jobb, og det optimale er også at mannen min får en fast jobb her på Nesna eller i regionen. Han er utdannet kryptograf, som er en sjanger innen matematikken, og arbeider med utviklingen av elektroniske pasientjournaler i DIPS. Det blir spennende å se om det byr seg noen muligheter for han også, sier Måløy og smiler.

Aktiv debattant

Marthe Måløy har lenge skrevet for nettstedet Minerva og da særlig om teknologi, om medisin og om etiske dilemma innen krysningspunktet mellom de to. Doktorgraden hennes er innen matematisk biologi hvor hun har laget forklaringsmodeller for kreftutvikling og matematisk simulering av kreftpopulasjoner, med hensikt å bidra til forskningsfeltet innen forståelse av kreftsykdom og behandling av denne. – Det er abstrakte modeller hvor matematikk er verktøyet, og som jeg synes er et veldig spennende forskningsfelt som jeg håper jeg får fortsette med her også, avslutter den nytilsatte matematikeren.

Sist redigerttorsdag, 11 april 2019 17:03
Translate
noafsqamarhyazeubebsbgcacebnyzh-CNzh-TWcohrcsdanleneoettlfifrfyglkadeelguhthahawiwhihmnhuisigidgaitjajwknkkkmkokukylolalvltmkmgmsmlmtmimrmnmynepsfaplptparorusmgdsrstsnsdsiskslsoessuswsvtgtatethtrukuruzvicyxhyiyozu
noafsqamarhyazeubebsbgcacebnyzh-CNzh-TWcohrcsdanleneoettlfifrfyglkadeelguhthahawiwhihmnhuisigidgaitjajwknkkkmkokukylolalvltmkmgmsmlmtmimrmnmynepsfaplptparorusmgdsrstsnsdsiskslsoessuswsvtgtatethtrukuruzvicyxhyiyozu