Nyheter

«Vi er Nord Universitet»

Studenter fra Vesterålen bygde broer på samlingen på Stokmarknes i forbindelse med arbeid med vurdering i skolen. Foto: Tor Johannes Jensen/Bladet Vesterålen. Studenter fra Vesterålen bygde broer på samlingen på Stokmarknes i forbindelse med arbeid med vurdering i skolen.

Med studenter fra Andenes til Steinkjer dekker lærerutdanninga på Nesna hele Nord Universitets nedslagsområde. Det er radarparet Anne Mette og Marian ved Nord Nesna glad for.

- Vi har 60 studenter hos oss på samlinger i 2018-kullet, de har undervisning og samlinger både her på Nesna og i sine regioner som er Namsos og Stokmarknes, og vi lærer å kjenne både flotte studenter og flotte studiesteder, vi er på en måte essensen av Nord universitet innen lærerutdanning, sier trinnkoordinatorene Marian Børli Sivertsen og Anne Mette Bjørnvik Rosø. De har jobbet sammen i mange år både på KVN – videregående skole, Høgskolen i Nesna og Nord Universitet.

Ulike

IMG 1671Marian og Anne Mette tar seg en kopp kaffe på Smak, og deler noen tanker rundt Nord Nesna sin lærerutdanning. - Det er en mangfoldig gruppe studenter med ulik erfaring, alder og livssituasjon og det er veldig spennende å få jobbe med sier Sivertsen, - Anne Mette og jeg har tidligere jobbet på omsorg- og helsefag på videregående og har erfaringen med å forstå at livet arter seg forskjellig for ulike mennesker og at ulike studenter trenger ulike oppfølging, ulike læringsformer og ulike utfordringer. Vi har tatt denne tenkingen inn i universitetet og ser at det har god effekt, smiler Sivertsen og fortsetter – Vi er også opptatt av, og det synes jeg vi er flink til, å bringe inn ulike læringsformer i utdanninga. Vi bruker praktisk – estetiske fag, drama, musikk og natur som pedagogiske verktøy og vi mener at det treffer veldig godt i grupper hvor studentene har stor aldersblanding.

God trivsel

- Vi opplever at studentene trives med hverandre, trives med samlinger og trives med utdanningen, sier Rosø, - vi har gode tilbakemeldinger på studiebarometeret og ikke frafall så vi gjør noe rett. Jeg tror også at vi som studiested har god erfaring med samlingsbaserte studier, har gode bygg med gode møteplasser og et godt bibliotek, så da ligger de ytre rammene på plass for å trives på samling, smiler Rosø.

Mangfold

Som Norges minste universitetsbygd med egen campus er det lett å tenke at alt er veldig smått, men det mener Sivertsen er feil – Vi har stort mangfold blant innbyggere på plassen og ikke minst blant ansatte på universitetet, her treffer en mennesker fra de fleste kontinent. Det gjør noe med både læringsmiljøet og hvordan vi jobber med undervisning og forskning, smiler Marian Børli Sivertsen.

Sist redigertfredag, 12 april 2019 17:09
Mer i denne kategorien « Enkel matematikk Jernvilje »
Translate
noafsqamarhyazeubebsbgcacebnyzh-CNzh-TWcohrcsdanleneoettlfifrfyglkadeelguhthahawiwhihmnhuisigidgaitjajwknkkkmkokukylolalvltmkmgmsmlmtmimrmnmynepsfaplptparorusmgdsrstsnsdsiskslsoessuswsvtgtatethtrukuruzvicyxhyiyozu
noafsqamarhyazeubebsbgcacebnyzh-CNzh-TWcohrcsdanleneoettlfifrfyglkadeelguhthahawiwhihmnhuisigidgaitjajwknkkkmkokukylolalvltmkmgmsmlmtmimrmnmynepsfaplptparorusmgdsrstsnsdsiskslsoessuswsvtgtatethtrukuruzvicyxhyiyozu